Tak toto je recept na pravú maďarskú klobásu....úspech zaručený :-)
10 kg mletého mäsa, 20 dkg sladkej mletej papriky, 5 dkg štipľavej papriky, 24 dkg soli, 3 dkg pretlačeného cesnaku, 2 dkg celej rasce ( kto nemá rád zahryznutie na celú rascu, môže ju nahradiť takým istým množstvom mletej). Všetko dobre spracujeme dokopy, "miesime", kým sa nám mäso lepí na ruky.
Do klobásy nikdy, ale nikdy nedávajte čierne korenie. Odoberá chuť a farbu papriky. Pokiaľ chcete mať klobásu štipľavú ,zvýšte množstvo štipľavej papriky na 10 dkg. Dajte si záležať, aby ste mali papriku domácu, krásnu červenú.
Pravá csabajka sa údi studeným dymom, my ju doma údime v klasickej udiarni ovocným drevom. Najlepšia je slivka, alebo čerešńa.
Pokiaľ tieto pravidlá dodržíte budete mať klobásu ako lusk! Tá naša je taká dobrá, že keby z nej bol plot, aj tak je málo :-)))))
Úžasne chutná fotka, už sa len zakusúť!
OdpovedaťOdstrániť