utorok 12. novembra 2013

Paprikový chlebíček

Keďže ja nemám rada chipsy, krekry a podobné kúpené keksíky, často si pripravujem takéto slané dobrôtky :-) Pokiaľ sa rozhodnete tento recept vyskúšať, doporučujem z tohto chlebíka zabaliť desiatu sebe, drahému, alebo deťom do školy.

O krem formy na srnčí chrbát budeme potrebovať:
180 g hladkej múky ( ja používam vždy polohrubú ), 50 g kukuričnej krupice, 2 lyžičky kypriaceho prášku,
4 vajcia, 100 ml olivového oleja, 150 ml bieleho vína, 100 g tvrdého syra ( ementál ), 250 g červenej papriky, tuk na vymastenie a strúhanku na vysypanie formy, soľ, mleté čierne korenie.


Preosiatu múku zmiešame s kukuričnou krupicou, pridáme kypriaci prášok, soľ, korenie a premiešame. V miske oddelíme žĺtky od bielkov. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, žĺtky vymiešame s olejom, pridáme víno, najemno postrúhaný syr, zmiešame a pridáme sneh z bielkov a papriku nakrájanú na malé kocky. Takto :

Prekrásne, však ?

Cesto dáme do vymastenej a strúhankou hrubo vysypanej formy  a pri teplote 180 stup. pečieme asi 30 minút. Potom chlebíček preklopíme na plech a dopečieme do chrumkava. Dobrú chuť :-))))

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára