pondelok 13. januára 2014

Moje čínske rezance

                        

Mám  veľmi rada "čínu". Problém je v tom, že v čínskych reštauráciách nerada jem, pretože tam všetko pláva v tuku. A tak si tieto dobroty vyváram sama. Tento recept je veľmi chutný, rýchly a diétny.

Potrebujeme trochu oleja, na tenké rezančeky nakrájané kuracie prsia ( 2 kusy) 1 pór, 1 červenú kápiu, takto nakrájané :-)
sójovú omáčku, worcesterskú omáčku a čínske rezance, napríklad takéto:

Dostať v Lidli.
No a teraz ideme variť:
Na tej troche oleja si opečieme nakrájané kuracie prsia . Keď je mäsko mäkké pridáme sójovú omáčku, toľko, aby mäso chytilo hnedú farbu. Potom pridáme kápiu , trochu worcesterskej a 2/3 póru. ( z póru použijeme iba tú časť kde nie sú listy). Takto 2-3 krát premiešame a odstavíme z ohňa. Medzitým sme si uvarili cestoviny podľa návodu. Cestoviny vložíme k mäsku a zelenine, pomiešame, posypeme zvyšným pórom , dochutíme soľou ,čiernym korením a papáme.
Prajem Vám dobrú chuť !
Ps. Pokiaľ použijete tieto cestoviny, k tu uvedenému množstvu ingrediencií uvarte z nich  polovicu.
Toto množstvo je tak akurát pre dve osoby.

4 komentáre: