pondelok 13. januára 2014

Výborné halászlé !!!

Priznám sa, ryby nemám rada. Napriek tomu, vždy keď mám dostatočné množstvo rýb varím halászlé ( zásadne v kotlíku) pretože moja rodina ho miluje. Mám radosť keď sa oblizujú od ucha k uchu :-)

Kto chce uvariť dobré halászlé, musí vedieť, že na 1 kg rýb je potrebná 1 veľká cibuľa a 1,3 l vody.
Čím viac druhov rýb máme, tým je halászlé lepšie.
Takže na masti alebo oleji speníme na drobné kocky nakrájanú cibuľu, pridáme červenú mletú papriku, nalejeme vodu a vložíme hlavy a chvosty rýb. Osolíme, okoreníme a varíme, kým sa mäso neoddeľuje od kosti. Potom halászlé precedíme, mäso oberieme z kosti a prepasírujeme cez sitko s väčšími dierami do šťavy. Je to riadna makačka, ale treba ju urobiť, iba tak bude výsledok úžasný.
Medzitým sme si ryby nakrájali na podkovičky a osolili. Precedenú šťavu vlejeme späť do kotlíka a dáme zovrieť. Keď vrie, vložíme podkovičky a varíme do mäkka. Pozor, rybe netreba veľa, stačí cca 10 minút.
Pridáme štipľavú papriku, halászlé musí štípať.
Do tanierov vložíme po jednej podkovičke a zalejeme šťavou. Nenaberajte si na raz veľa, radšej menej a viac krát, aby ste mali vždy horúce. Dobrú chuť :-)


1 komentár: