streda 20. novembra 2013

Pečená mrkva s kozím syrom a granátovým jablkom

Kto nejedol pečenú mrkvu, nevie si ani predstaviť, aká je dobrá. Kto ju jedol, vie, o čom hovorím :-) V tomto recepte sa snúbi chuť teplej , sladkej mrkvy, čerstvosť syra a šťavnatosť granátového jablka.
Výborné predjedlo, príloha, alebo hlavné jedlo pre vegetariánov. Určite vyskúšajte :-)

Toto jedlo si zvyknem pripravovať v taký deň , ako je dnešný.....bola som cvičiť!!!!!!!

Budeme potrebovať: 700 g mrkvy, pokrájanej cca 3 cm kúsky, 2 lyžice olivového oleja, 2 čajové lyžičky rasce, šťava a kôra z jedného pomaranča, 1 konzerva cíceru , 100 g kozieho syra s bielou plesňou ( kto nemá rád kozí syr nahradí ho Fetou), trochu čerstvej mäty, zrnká z jedného granátového jablka.

Elektrickú rúru predhrejeme na 190 stupňov, mrkvu pokvapkáme olivovým olejom, posypeme rascou a pomarančovou kôrou, osolíme, vsypme do pekáča a upečieme do mäkka, trochu do červena.
Keď je mrkva hotová, ešte teplú ju zmiešame s cícerom, premiestnime do misy pokvapkáme zvyškom oleja a pomarančovou šťavou. Natrháme syr a celé posypeme posekanými  mätovými lístkami a zrnkami granátového jablka. Dobrú chuť :-)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára