utorok 12. novembra 2013

Cestoviny s pórom , hubami a slaninou ( vhodné pre kategóriu Vysťahovaní z hotela Mama :-)

Toto je ďalší  z veľmi jednoduchých a chutných receptov. Zvládne ho každá z Vás. Kľudne si z neho môžete nabaliť do dózičky a viať so sebou do roboty, do školy...ale v školách asi nie sú mikrovlnky, však?

Budeme potrebovať: 250 g cestovín ( kolienka, najlepšie celozrnné),1 pór nakrájaný na kolieska, 1 šálka čerstvých húb pokrájaných na rovnaké kúsky, ja požívam nakladané šampióny kúpené v sklenej fľaši, nie v konzerve.( v príspevku Vivikina čínska polievka sme si už poveali prečo),10 dkg slaniny pokrájanej na kocôčky, 10 dkg strúhaného parmezánu, soľ, mleté čierne korenie.
Syr, ktorý tu vidíte je talianský tvrdý polotučný syr, volá sa Grana Padano a je z Lidla. Chuťovo sa veľmi hodí do tohto receptu, odporúčam vyskúšať  :-)
Cestoviny uvaríme klasicky v dostatočnom množstve vody na al dente ( pokiaľ nevieš, pozri rubriku Čo je čo ). Na širokej panvici opečieme slaninu do chrumkava, pridáme huby a opekáme asi 4 minúty, nepodlievame. Teraz pridáme pór a zas opekáme 4 minúty. Pridáme uvarené cestoviny zmiešame, podľa chuti osolíme, okoreníme, naložíme na taniere, posypeme syrom a zjeme :-)

2 komentáre:

  1. Toto je jeden z mojich oblubenych receptov! Rychly, jendoduchy, lahky a chutny! Idealny na rychlo pripravenu veceru, ktoru aj spolubyvajuci pochvalia :) Mnam :) Buduci tyden mam pondelok v suchu :)

    OdpovedaťOdstrániť