streda 13. novembra 2013

Pečené medové koleno

K tomuto receptu niet čo dodať. Treba ho urobiť a zjesť :-)

Do veľkého hrnca s vodou vložíme 1 neúdené koleno, 1 veľkú cibuľu, 2-4 strúčiky cesnaku, 2 bôbkové listy, celé čierne korenie ( cca 10 ks), trochu celej rasce, 1 lyžicu mletej červenej papriky, 1 lyžicu majoránky a varíme kým koleno nie je mäkké. Potom ho vyberieme z vody, obrežeme kožu a potrieme ho nasledujúcim pácom: 2 lyžice horčice, trochu mletého čierneho korenia, 2 lyžice oleja, 2 lyžice medu, 1 lyžica mletej červenej papriky.
Takto potreté koleno vložíme do pekáča , okolo naukladáme na štvrťky nakrájané zemiaky a upečieme do chrumkava.

Ja toto jedlo pripravujem väčšinou vtedy, keď varím huspeninu. Dávam do nej dve kolená a jedno vždy "obetujem" na túto pochúťku....do druhé dám samozrejme do huspeniny :-)

2 komentáre: