pondelok 11. novembra 2013

Jemne pikantná jesenná zeleninová polievka

Už sám názov hovorí za všetko. Táto polievka je vinikajúca, je tak akurát vhodná na chladné jesenné dni, keď poteší telo aj dušu :-) Čo je ešte dôležité, raz dva je hotová. Tak poďme na to :

Budeme potrebovať: 1 malú hlávku kelu, alebo cca 10 hlavičiek ružičkového kelu,1 petržlen, 1/4 zelerovej buľvy, 2 mrkvy, 1 cibuľu, 1strúčik cesnaku, 1 čili papričku,2 lyžice oleja, trochu  cestovín krátkeho tvaru, môžu byť a celozrnné, asi 2 litre vody, soľ , mleté čierne korenie, najlepšie čerstvo mleté. ( pokiaľ nemáte mlynček na čierne korenie, určite Vám odporúčam si ho kúpiť, alebo zaobstarať. Nemusíte si kupovať nič drahé elektronické, skúste sa popýtať mamy, alebo babky.....ak Vám darujú starý dobrý mlynček budete mať nie len skvelého pomocníka, ale aj pekný doplnok kuchyne. A uvdíte , aký rozdiel je medzi čerstvo mletým korením a už zomletým....)
Toto je môj ošúchanček, má najmenej 50 rokov, nedala by som ho za nič na svete....dobre melie a perfektne sadne do ruky :-))))
No ale poďme naspäť k vareniu. Všetku zeleninu pokrájame na malé kúsky, ružičkový kel prekrojíme iba na polovicu. V hrnci rozohrejeme olej a zeleninu aj s cesnakom a čili opekáme asi 5 minút. Pridáme vodu, osolíme okoreníme a varíme kým zelenina nie je polomäkká. Pridáme cestoviny a dovaríme. Dochutíme a podávame. Dobrú chuť :-)

1 komentár:

  1. TIATI International
    Titanium Star Systems Inc. 2020 ford ecosport titanium is titanium earrings sensitive ears a joint venture between TSGI titanium quartz crystal (TSGI) and its subsidiary, Triatic Systems Inc., and the Taiwan Technology titanium metal trim Corporation titanium hair clipper (TSGI).

    OdpovedaťOdstrániť