pondelok 14. októbra 2013

Gnocchi s kuracím mäsom a omáčkou vinaigrette ( pre vysťahovaných z Hotela Mama )

Takže, ako som sľúbila, po nainštalovaní fotiek do Pc ( musela som si k tomu napísať " debilníček", takto to určite nezabudnem) začínam pridávať svoje obľúbené recepty. Dnešný je výnimočný tým , že je z poslednej tohoročnej úrody paradajok z mojej záhradky :-)
Volá sa : Gnocchi a kuracím mäskom a vinaigrette omáčkou.

Pre 4 osoby budeš potrebovať:
20 dkg kuracích pŕs bez kože a kosti, 4 pl. (polievkové) lyžice olivového oleja, 1 balenie ( 40 dkg) gnocchi, ktoré kúpiš normálne v potravinách ako chladený polotovar. Dajú sa vyrobiť aj doma, ale je to zbytočne veľa roboty a efekt taký istý, ako z obchodu., 1 zväzok mladej cibuľky, viazaničku bazalky ( ak nemáš čerstvú použi sušenú cca, pol kávovej lyžičky), 4 paradajky, strúčik cesnaku, 1 cibuľu, 4 pol.lyžice svetlého balzamikového octu , soľ, čierne korenie.

Na 2 lyžiciach oleja opražíš na tenké rezančeky nakrájané kuracie prsia, pekne do zlatista. Medzitým si uvaríš gnocchi podľa návodu na obale. Keď máš toto hotové, k mäsku pridáš scedené gnocchi , na jemno pokrájanú mladú cibuľku a bazalku. Jemne premiešaš, prikryješ a necháš tak.

Pripravíš vinaigrette omáčku. Ono to iba znie tak veľmi vznešene a komplikovane :-) Ideme na to:
Paradajky prekrojíš na štyri časti, odstrániš semienka a pokrájaš na kocôčky. Cesnak si pretlačíš cez lis, na to určený, pokiaľ nemáš, pokrájaš ho na veľmi drobnučko. Tak isto si na drobno nakrájaš aj cibuľu. Toto všetko zmiešaš do kopy, pridáš balzamikový ocot, zbytok oleja, soľ a čierne korenie. Bude to vyzeraťtakto:


Pokiaľ nemáš balzamikový ocot nahradíš ho kryštálovým cukrom a octom ( 1 čajová lyžička cukru, 2 čajové lyžičky octu...cca :-)

Servíruješ takto: 
DOBRÚ CHUŤ :-)

Aby sme mali dokonale jasno v tom, čo je čo v tomto recepte, povieme si čo sú gnocchi a vinaigrette omáčka. Tieto informácie nájdeš v rubrike: Čo je čo.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára