pondelok 28. októbra 2013

Pomaly dusené bravčové s cidarom a paštrnákom ( kategória " Dobrá žranica" )

                                  Toto jedlo budete milovaaaaať :-)

Budeme potrebovať:
2 lyžice oleja, alebo 1 lyžicu bravčovej masti, samozrejme domácej :-)
1 kg bravčového pliecka pokrájaného na kocky, cca 2x2 cm
2 cibule nakrájané na kolieska
2 stonky stokového zeleru nakrájané na cca 2 cm kúsky
3 paštrnáky ( bratranec petržlenu) pokrájané na kúsky
1 lyžica hl. múky
300 ml cideru (čítaj sajder)....ćo je cider sa dozvieš v rubrike Čo je čo.
800 ml vývaru, alebo vody
soľ a čierne korenie
2 bôbkové listy
hrsť posekanej petržlenovej vňati

Rozohrejeme rúru na 180 stup. C, teplovzdušnú na 160 stupňov. Vo veľkej rajnici s pokrievkou vhodnou do rúry , rozohrejeme olej a mäso po dávkach opečieme do zlatista, vyberieme a odložíme bokom. cibuľu, zeler, paštrnák tiež opečieme do zlatohneda. poprášime múkou, zamiešame a vráime mäso aj so šťavou, ktorú pustilo.zalejeme cidarom, vývarom, tak, aby zelenina a mäso boli ponorené.Osolíme, okoreníme, pridáme bobkový list a privedieme do mierneho vrenia. Priklopíme pokrievkou a vložíme na 2 hodiny do rúry. Podávame so šťuchanými zemiakmi , alebo s čerstvým chlebom.

Rada: pokiaľ nemáš rajnicu vhodnú do rúry prelej si celé do zapekacej misy, ktorá má vrch. Keďže som cider ako taký nedostala u nás kúpiť, použila som praobyčajné "čučo" , čo je v podstate to isté, samozrejme iba pokiaľ sa použije do varenia ! ! !


Po dvoch hodinách vyberieme z rúry takúto nádheru,
 ktorá vonia tak nádherne ,že môj najvďačnejší stravník takto zbožne čaká, čo sa mu ujde :-)
                                                       PRAJEME DOBRÚ CHUŤ .-)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára