streda 16. októbra 2013

Torta s karamelizovaným ovocím ( vhodná do všetkých 3 kategórií ) :-)

Dnes je smutné, presmutné počasie :-(  Vždy, keď si potrebujem pozdvihnúť náladu, začnem variť. Keďže som mala stráááášnúúú chuť na sladké upiekla som takúto dobrotu. 




 Recept je to velice jednoduchý a dobrôtka veliká. Veď čo môže byť príjemnejšie v takýto upršaný deň,ako vôňa karamelu, ovocia a vanilky? No, ale ideme piecť! Na tento recept budeme potrebovať:
30 dkg ovocia ( jablká, hrušky, slivky, hrozno)... s nijakým iným nerobte pokusy, nehodia sa sem :-)
18 dkg polohr. múky, 1/2 balíčka prášku do pečiva, soľ,
10 dkg masla ( môže byť rama, hera a pod.)
20 dkg práškového cukru
1 vanilkový cukor, 4 vajcia
Na karamel:
6 dkg masla ( musí to byť kravské maslo, žiadna, rama, hera a pod.)
6 dkg cukru ( ja dávam hnedý, z toho je lepší karamel)
3 pol. lyžice smotany na šľahanie
Maslo , cukor a smotanu rozpustíme v hrnci a za stáleho miešania varime do zhustnutia. Túto zmes potom vylejeme do tortovej, alebo koláčovej formy
Zmäknuté maslo vymiešame s práškovým cukrom, pridáme po jednom vajcia a zakaždým dôkladne zapracujeme. Potom po troške prisypeme  múku zmiešanú s práškom do pečiva, štipkou soli a vanilkovým cukrom.
Na pripravený karamel naukladáme ovocie.
Nalejeme pripravené cesto
a pečieme v rúre vyhriatej na 170 stupňov cca 45 minút. Koláč necháme vychladnúť vo forme, aby karamel pekne stuhol. Potom vyklopíme a podávame.
                                            
                                                                     Dobrú chuť :-)








Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára